Nieuwe computers - overnames - promoties - levering, assistentie en herstelling ter plaatse
--------------------------------


Problemen? Materiaal nodig? Assistentie --> contacteer ons telefonisch of via het mailformulier!

Door onze meer dan 30 jaar ervaring hebben wij de hele ontwikkeling meegemaakt:

  • DOS systemen - Windows 3.1 - De eerste coax netwerken - Windows 95 - Windows 98 - Windows Millennium - Windows XP - Windows Vista - Windows 7 - Windows 8

en een uitgebreide kennis van de meeste hardware, programma’s en randapparatuur opgebouwd. Deze ervaring maakt dat wij de meeste computerproblemen reeds eerder behandeld hebben en snel een diagnose stellen in de juiste richting welke mogelijkheden er zijn om de problemen op te lossen.

Een beetje achtergrondkennis... algemene computerinformatie
1 - HARDWARE:
de fysische onderdelen van uw computer, meestal de behuizing, voeding met stroombekabeling, moederbord + processor, harde schijf, RAM geheugen, DVD, scherm, klavier, muis, printer, externe schijf,...
2 - BIOS:
de hardware wordt fysisch aan elkaar gelinkt via het moederbord met de processor, de "core" van een computer.  Dit moederbord gebruikt een eigen programmasysteem om de verschillende onderdelen van een computer met elkaar te laten communiceren. Dit programma is de BIOS en is het eerste programma dat opstart als je de computer onder stroom zet.
3 - SYSTEEMPROGRAMMA’S:
na BIOS moet systeemprogrammatuur alle apparaten aanspreken en sturen en een gebruiksvriendelijke omgeving scheppen om met gebruikersprogramma’s de computer nuttig te kunnen gebruiken. De meest gebruikte systeemprogramma’s op werkcomputers zijn Windows en Linux.
4 - GEBRUIKERSPROGRAMMA’S:
nadat de systeemprogramma’s correct opgestart zijn, wacht de computer op een bureaublad tot de gebruiker zijn eigen programma’s installeert en gebruikt. Deze programma’s worden nooit meegeleverd, tenzij in proefversies waarvan je nadien de licentie moet aanschaffen (Microsoft Office, Antivirus,… dit varieert van merk tot merk). Veel gebruikt zijn o.a. tekstverwerking, een rekenblad, gegevensbeheer, fotobewerking, mail, spellen, internetbeveiliging en een internetprogramma. In bedrijfsomgevingen worden ook  typisch beroepsmatige programma’s als boekhouding, ontwerpprogramma’s, kassa- en voorraadbeheer, stuurprogramma’s voor machines,… gebruikt.
5 - APPARATUURPROGRAMMA’S:
Verder installeer je zelf nog programma’s die meegeleverd zijn met de printer, scanner, camera,…
6 - EEN OPTIMAAL COMPUTERSYSTEEM... KAN HET?
Al deze verschillende programma’s moeten dus naadloos met elkaar samenwerken. Eén klein foutje in een onderdeel, kan tot gevolg hebben dat je computer vertraagt, ontregeld geraakt of ‘hangt’ bij het opstarten. Dit gebeurt meestal wel als het systeem een tijd in gebruik is. Terug trachten te optimaliseren is dan de boodschap! Als verschillende computers dan nog eens aan elkaar gelinkt worden via een netwerk – bekabeld of draadloos - of via het internet, kunnen er zich uiteraard nóg meer problemen voordoen.

 

-------=====oooOooo=====-------